SEDACIÓ DENTAL

És la millor de les opcions quan es pateix estrès o ansietat en visitar al dentista. La sedació conscient pot realitzar-se tant de forma inhalatòria com intravenosa, totes dues aconsegueixen que el pacient entri en estat de relaxació mentre que l'odontòleg realitza els tractaments dentals que siguin necessaris.

 

Quan un pacient se sotmet a un tractament odontològic sota sedació conscient, en cap moment perd el coneixement (no és una anestèsia general) i sempre estarà controlat per professionals experimentats, és a dir metges anestesistes.

Preguntes freqüents

 

-Té algun tipus d'efecte secundari la sedació?

 

No hi ha cap tipus d'efecte secundari, ja que els fàrmacs que s'empressin (majoritàriament benzodiazepines) s'eliminessin completament en pocs minuts, en despertar el pacient no presentaria ni dificultats respiratòries ni dolor.

El pacient normalment roman poc temps a la clínica després de la intervenció i l'abandona de manera conscient i completament orientat.

No obstant això, es recomana el pacient que acudeixi acompanyat a la seva cita.

 

-És habitual l'ús en odontologia?

 

No, no ho és.Aquest tipus de tractaments es van implantant en els consultoris dentals a poc a poc. La presència d'un metge anestesista i tenir una sèrie de permisos i maquinària especial fa que tots els centres no puguin disposar d'aquest servei.